Tämä sivusto on testikäytössä. Mikäli huomaat ongelmia, anna palautetta tällä lomakkeella.

Yrityksen verovähennykset 19.1.2022

Aito sponsorointi on vastikkeellista ‒ ja verollista

Urheilun sponsoroinnissa verotus koskettaa kaikkia osapuolia: Millä tavoin voin vähentää sponsorointimenot verotuksessa, pohtii sponsoroija. Mitä veroja joudun maksamaan sponsorituesta, miettii urheilija. Onko sponsoriraha meidän seurallemme verotettavaa tuloa, aprikoidaan urheiluseurassa.

Tulosta sivu

Lisää aiheesta

Yrityksen verovähennykset 2.4.2020

Voiko toiminimiyrittäjä vähentää oman kuntosalilippunsa verotuksessa?

Olen toiminimiyrittäjä. Voinko vähentää itselleni hankkimani kuntosalilipun elinkeinotoiminnan verotuksessa työhyvinvointiin liittyvänä kuluna tai voinko tehdä vähennyksen jollain muulla perusteella? Palkattua henkilökuntaa minulla ei ole.

Lue koko juttu

Yrityksen verovähennykset 12.10.2017

Miten lopettava ammatinharjoittaja hyödyntää tappiot?

Olen toiminut ammatinharjoittajana ja toimintani on ollut tappiollista viimeisten vuosien aikana. Tappiot on vahvistettu elinkeinotoiminnan tappioiksi. Nyt olen lopettamassa toimintani. Voinko hyödyntää tappioita omassa verotuksessani toiminnan loputtua?

Lue koko juttu

Yrityksen verovähennykset 17.5.2018

Yrittäjä tekee remontin – saako yrittäjä remontista sekä poiston että laskennallisen työasuntovähennyksen?

Toiminimiyrittäjä remontoi itselleen huoneen liiketilaksi samaan rakennukseen, jossa hän asuu. Kyseessä on perusparannusremontti. Voiko elinkeinotoiminnan verotuksessa tehdä sekä poiston perusparannusmenosta että laskennallisen työhuonevähennyksen?

Lue koko juttu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Varojen siirto yritykselle

Yhtiö saa pääomaa toimintansa rahoittamiseen tyypillisesti joko omistajien tekemien sijoitusten kautta omana pääomana tai vieraana pääomana eli velkana. Lisäksi osakeyhtiössä voi olla pääomalainaa, joka on niin sanottu välipääomainstrumentti...

Lue lisää

Muutostilanteet

Yritysmuodon (yksityisliike, AY/KY tai osakeyhtiö) pitäisi olla aina optimaalinen kussakin liiketoiminnan kehitysvaiheessa. Oikein toteutettuna yritysmuodon muutos voidaan toteuttaa ilman tulo- ja varainsiirtoveroseuraamuksia. Ainoastaan...

Lue lisää

Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki