Tämä sivusto on testikäytössä. Mikäli huomaat ongelmia, anna palautetta tällä lomakkeella.

Päivärahat ja kilometrikorvaukset 30.11.2021

Kotimaan päivärahat 2022

Työmatkan kestoaika Kotimaan verovapaan päivärahan enimmäismäärä
yli 6 tuntia (osapäiväraha) 20 €
yli 10 tuntia (kokopäiväraha) 45 €
kun matkaan käytetty aika ylittää viimeisen täyden matkavuorokauden  
– vähintään 2 tunnilla 20 €
– yli 6 tunnilla 45 €

Työnantaja voi maksaa työmatkan ajalta päivärahaa, jos matkakohde on yli 15 kilometrin päässä joko asunnostasi tai varsinaisesta työpaikastasi.

Jos palkansaaja jonakin matkavuorokautena saa ilmaisen tai matkalipun hintaan sisältyneen ruoan, kotimaan päivärahan enimmäismäärä on puolet 1 momentin mukaisista määristä. Ilmaisella ruoalla tarkoitetaan kokopäivärahan kysymyksessä ollen kahta ja osapäivärahan kysymyksessä ollen yhtä ilmaista ateriaa. 

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Lisää aiheesta

Päivärahat ja kilometrikorvaukset 21.1.2016

Olemmeko liikkuvaa työtä tekeviä?

Työskentelemme rakennusalalla ja teemme lattianpinnoituksia ympäri Suomea. Meillä on työpaikka (halli), jossa ovat työssä tarvitsemamme koneet, aineet ja autot. Haemme sieltä työmaiden tiedot. Työmaat sijaitsevat eri puolella Suomea ja kestävät yleensä noin viikon. Jos muita töitä ei ole, työsken...

Lue koko juttu

Päivärahat ja kilometrikorvaukset 9.8.2018

Milloin työntekijälle voi maksaa yömatkarahaa?

Työntekijä tekee työmatkan. Voiko työntekijälle maksaa verovapaasti yömatkarahaa, jos hän matkustaa lentokoneella yöaikaan?

Lue koko juttu

Päivärahat ja kilometrikorvaukset 30.8.2018

Maksetaanko opiskelijalle työmatkalta päivärahaa?

Ammattiopintoihini kuuluu pakollinen työharjoittelu. Jos osallistun työmatkalle muun henkilökunnan kanssa, olenko oikeutettu verottomiin päivärahoihin kuten työsuhteessa olevat?

Lue koko juttu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki