Tämä sivusto on testikäytössä. Mikäli huomaat ongelmia, anna palautetta tällä lomakkeella.

Päivärahat ja kilometrikorvaukset 30.11.2021

Ateriakorvaus 2022

Ateriakorvauksen enimmäismäärä on 11,25 euroa. Ateriakorvauksen maksaminen edellyttää, että työmatkasta ei suoriteta päivärahaa ja että palkansaajalla ei työn vuoksi ole mahdollisuutta ruokailutauon aikana aterioida tavanomaisella ruokailupaikallaan.

Jos palkansaaja joutuu työmatkalla aterioimaan kaksi kertaa tavanomaisen ruokailupaikkansa ulkopuolella, eikä työmatkasta suoriteta päivärahaa, ateriakorvauksen enimmäismäärä on 22,50 euroa. 

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Lisää aiheesta

Päivärahat ja kilometrikorvaukset 21.1.2016

Olemmeko liikkuvaa työtä tekeviä?

Työskentelemme rakennusalalla ja teemme lattianpinnoituksia ympäri Suomea. Meillä on työpaikka (halli), jossa ovat työssä tarvitsemamme koneet, aineet ja autot. Haemme sieltä työmaiden tiedot. Työmaat sijaitsevat eri puolella Suomea ja kestävät yleensä noin viikon. Jos muita töitä ei ole, työsken...

Lue koko juttu

Päivärahat ja kilometrikorvaukset 9.8.2018

Milloin työntekijälle voi maksaa yömatkarahaa?

Työntekijä tekee työmatkan. Voiko työntekijälle maksaa verovapaasti yömatkarahaa, jos hän matkustaa lentokoneella yöaikaan?

Lue koko juttu

Päivärahat ja kilometrikorvaukset 30.8.2018

Maksetaanko opiskelijalle työmatkalta päivärahaa?

Ammattiopintoihini kuuluu pakollinen työharjoittelu. Jos osallistun työmatkalle muun henkilökunnan kanssa, olenko oikeutettu verottomiin päivärahoihin kuten työsuhteessa olevat?

Lue koko juttu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Onko vesivahingon korjaaminen verotonta talkootyötä?

Taloyhtiössämme on tapahtunut vesivahinko, jota ei korvaa sen enempää vakuutusyhtiö kuin vahingon aiheuttajakaan. Olemme suunnitelleet, että korjaisimme vahinkoja talkootyönä niin paljon kuin mahdollista. Kuitenkin vain osa asukkaista osallistuu töihin. Onko mahdollista pisteyttää tehdyt työt...

Lue lisää

Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki